SMÅ JOBBER.
STOR VERDI.

Les mer

VI TROR IKKE PÅ FORANDRINGER FOR FORANDRINGENS DEL. MEN NÅR DET KOMMER FORANDRINGER SOM HAR POTENSIALE Å FORANDRE HVORDAN VI LEVER TIL DET BEDRE, ELLER GJØRE VERDEN TIL ET BEDRE STED Å VÆRE. JA DA ER DET BARE Å BRETTE OPP ERMENE.

Hvorfor er det fremdeles vanskelig å få småjobbene gjort på en enkel, effektiv og ansvarlig måte? Det spurte gründerne, Edvard Eikeland og Jarle Naustvik seg. De kom til oss med ideen om en tjeneste hvor privatpersoner løser småjobber for andre privatpersoner – enkelt, trygt og ansvarlig.

Sammen skapte vi Luado, en tjeneste som ikke bare gjør det lettere enn noen gang å krysse småjobbene av "to-do-lista", men få det gjort ansvarlig også. Et slags Airbnb for småjobber, om du vil.

Luado ble lansert våren 2017 og har blitt mottatt med begeistring, både blant nevenyttig fiksere og boligeiere som vil ha småjobber gjort. 

Utearbeid

Bortkjøring

Oppussing

Flyttehjelp

Handyman

Vaskehjelp


Da vi gikk løs på oppgaven oppdaget vi raskt at eksisterende formidlingstjenester er ineffektive og har en passiv tilnærming til sosial dumping og svart arbeid. Innledende samtaler med boligeiere avslørte i tillegg at folk flest ønsker å gjøre det som er riktig, men at mange synes det var vanskelig å finne god hjelp med ansvarlige vilkår. 

Parallelt viste tall fra SSB at 1 av 5 mellom 18 og 66 står utenfor arbeidslivet. Mange av disse besitter praktiske ferdigheter og ønsker å bidra, men ikke for enhver pris. 

“Delingsøkonomien kan trekke flere ressurser inn i økonomien og gi nye inntektsmuligheter for personer med svak tilknytning til arbeidslivet. Dette kan løfte sysselsettingen og verdiskapingen”
- Siv Jensen, Finansminister


Gjennom hele utviklingsløpet hadde vi tett interaksjon med potensielle kjernebrukerne av tjenestene, boligeiere som vil ha hjelp til å ta unna småjobbene og nevenyttige folk som vil tjene litt ekstra. 

Basert på intervjuer og innsikt om brukere og markedet ble forretningsmodellen og merkevaren utviklet og definert. Deretter ble tjenesten designet med et sterkt fokus på identifiserte nøkkelbehov. Vi utviklet prototyper, testet på målgruppen og bearbeidet før vi lanserte et første MVP (minimum viable product) i et avgrenset testmarked.  

I etterkant av lansering har vi gjennom tett dialog med brukergrupper og utstrakt bruk av analyseverktøy optimalisert og videreutviklet plattformen og også ekspandert nedslagsfelt for tjenesten. 


I dag er Luado en tjeneste hvor boligeiere på minutter får hjelp fra flinke fiksere til praktiske oppgaver i hus og hage. Samtidig er Luado en plattform der unge, arbeidsledige, deltidsansatte og andre med tid og kompetanse, enkelt kan skaffe seg en meningsfull og forutsigbar biinntekt under trygge vilkår.  

Med en fast timepris på 249 kroner og et samarbeid med Skatteetaten, er tjenesten med på å bekjempe svart arbeid og sosial dumping. Og med forsikring fra If inkludert i prisen, sikrer Luado både bestiller og fikser dersom uhell oppstår. 

Fast timepris

IF forsikring inkludert

Bare godkjente Fiksere

Enklere blir det ikke


“Det viktigste er at flest mulig har faste jobber, men det er veldig flott å se at en tjeneste nærmest markedsfører seg på seriøsitet og kamp mot sosial dumping. Det bør andre lære av. Det er bra at man kan lykkes og tiltrekke seg oppdragsgivere og arbeidstakere gjennom seriøsitet, ikke gjennom å stadig skulle presse priser og arbeidsvilkårene nedover.”
- Julie Lødrup, Førstesekretær i LO

“At både fikseren og jeg som kjøper er forsikret var viktig. Jeg likte også godt at det var en fast timebetaling og selve bestillingen var lettvint.”
- Siri, Boligeier fra Hosle

“Jeg har vært innom andre formidlingstjenester for småjobber tidligere, men det var mye mer tungvint og opplevdes urettferdig med at man måtte by på jobbene. Med Luado opplever jeg at det er enkelt, rettferdig og oversiktlig.”
- Heidi Trixie, Luado-fikser fra Oslo


ANDRE PROSJEKTER VI STØTTER:

DESIGN AV EGNE LAMPER

FEEDO - PERSONLIGE NYHETER

MUNIN - EXPLORE THE WORLD